Веселина Скумова

Това е страницата на Веселина Скумова за водене на сметки, правене на кройки, писане на "да не забравя" неща, снимки и рисунки.

Wednesday, January 23, 2013

Дори аз успях да направя сурови бонбони


1 ч. Овесени ядки
1ч. фурми
1 лъжичка брашно от мака (сладко много сладко, да не се прекалява)
1 чашка орехи
малко амарето за есенция
1 чашка стафиди
1-2 лъжички кокосово масло
чисто какао за овалване
Сок от една мандарина
сок от половин лимон(не обичам лимон в сладкарството и го намалих до минимум)
Може овесените ядки да покиснат направо в плодовия сок.
Орехите се накисват във вода за час. Фурмите са киснали по-дълго най-добре цяла нощ
Опитвала съм да правя и без съставките да са са киснали, но някак по различни стават бонбоните накрая. Всичко се поставя в блендер и се смила, оформят се малки късове с лъжица. Поставят се в малка чашка с какао и докато се овалват в какаото сами придобиват форма на топчета. Няма нужда да цапате ръце :) Слагате ги в хартийки за бонбони и на студено...Аз не се бях приготвила с подходящи ама какво да се прави...
Това са  основните стъпки за направата на тези чудесно сладки бонбони. Събирала съм от различни места впечатления как се правят вегански бонбони без захар. И накрая всъщност ги нагодих до консистенцията, която ми допада. Чудесни стават и оваляни в сусам.

No comments:

Post a Comment